کتابخانه مرکزی دانشگاه ارومیه با قدمتی بیش از سی­ سال زیر نظر معاونت پژوهشی فعالیت دارد، که دارای بخش­های مختلفی از جمله خدمات فنی، مرکز اطلاع ­رسانی، بخش امانت، بخش پایان­­ نامه­ ها، بخش مرجع، بخش نشریات فارسی و انگلیسی، انتشارات و سالن­ های مطالعه می­ باشد. کتابخانه از طریق خدمات تحویل مدرک به مرکز منطقه­ ای اطلاع­ رسانی علوم و فناوری شیراز، پایگاه اطلاع­ رسانی مرجع دانش(سیویلیکا) و پایگاه اطلاعاتی جهاد دانشگاهی و.... در ارتباط می­ باشد که در حال حاضر نیز مجهز به سیستم امنیتی کتاب و دوربین مدار بسته می­ باشد و مجموعه ای به شرح زیر را دارا می باشد :

کتاب­های فارسی

کتاب­های انگلیسی

مجله فارسی

مجله انگلیسی

طرح­های پژوهشی

کتاب­های الکترونیکی

اعضای کتابخانه

52398 جلد

12727 جلد

744عنوان

915عنوان

1366عنوان

56000 عنوان

16677 نفر

اهداف و وظایف کتابخانه مرکزی

1- کمک به برنامه درسی پژوهشی دانشگاه

2- کمک به تحقیق و پژوهش

3- کمک به برنامه ریزی های آموزشی دانشگاه

4- گردآوری متون اعم از کتب چاپی فارسی و غیر فارسی، نشریات ادواری واسناد مدارک، مواد سمعی و بصری و غیره

5- پشتیبانی از اهداف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی از طریق تامین نیازهای اطلاعاتی اساتید، دانشجویان و سایر کاربران

6-بکارگیری شیوه های نوین کتابداری و اطلاع رسانی و تکنولوژی های پیشرفته اطلاعاتی در جهت استفاده بهینه از نیروی انسانی، منابع و امکانات به منظور اشاعه سریعتر اطلاعات، افزایش دسترسی به آن و عرضه فعالانه خدمات.

7- گردآوری مجموعه ای غنی از منابع اطلاعاتی علمی- تخصصی و مرجع در زمینه­های فعالیت دانشگاه و ارتقای سطح کمی و کیفی آن در جهت پاسخ گویی هر چه بیشتر به نیاز مراجعان.

8-  گردآوری و سازماندهی مجموعه­ای از کتب، نشریات ادواری، مواد دیداری و شنیداری، دیسک­های کامپیوتری، پایان نامه­ها و سایر مواد مورد نیاز برنامه­های آموزشی، طرح­های تحقیقاتی و پایان­نامه­های دانشجویان.

9- گردآوری و سازماندهی مجموعه ای از منابع مرجع و کتابشناسی عمومی و تخصصی.

10- سازماندهی موثر مجموعه به منظور افزایش میزان دسترسی به آن.

11-  رایانه­ای کردن خدمات کتابخانه­­ای .

12- تدوین خط مشی و آیین نامه­ های لازم در ارتباط با خدمات و فعالیت­­های کتابخانه و تهیه برنامه­­های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت.

13- آموزش و بکارگیری نیروهای ماهر و متخصص و تلاش برای رشد و ارتقای سطح علمی آنان.

14- گردآوری و تجزیه و تحلیل آمار فعالیت­­های کتابخانه و گزارش آن به مقام مافوق.

15- فراهم آوردن امکانات و تسهیلات فیزیکی کافی و مناسب برای استفاده از منابع در داخل کتابخانه.

16- تهیه راهنما و بروشورهایی به منظور آگاه کردن اساتید و دانشجویان از منابع و خدمات کتابخانه.

17- شناخت نيازهاي اطلاعاتي جامعه كتابخانه با توجه به برنامه­­ ها و رشته هاي آموزشي دانشگاه.

18- انجام آموزش و راهنمايي­هاي لازم جهت جستجوي اطلاعات و بهره گيري هر چه بهتر از منابع .

19- ارائه خدمات اطلاع رساني مرجع و رايانه ­اي به كليه مراجعان اعم از اساتيد، دانشجويان، کارکنان و ساير مراجعان.

20- ارائه خدمات اطلاع رساني به اعضاي كتابخانه هاي ساير دانشكده ها و همکاران.

21- برقراري ارتباط با ساير مراكز اطلاع رساني به جهت رفع كمبود منابع.

22- اجرای امانت بین کتابخانه ای در سطح کشور