آئین نامه کتابخانه­ های دانشگاه ارومیه

به منظور یکسان سازی و هماهنگی در ارائه خدمات اطلاع­رسانی و استفاده بهینه از منابع موجود در کتابخانه­ ها، استفاده از کتابخانه ­های دانشگاه ارومیه به شرح زیر ابلاغ می­گردد.

1-استفاده کنندگان:

الف: دانشجویان تمامی مقاطع دانشگاه ارومیه اعم از(دانشجویان روزانه، شبانه، دانشجویان طرح غدیر و پردیس شهر)

ب: اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه ارومیه .

ج: کارکنان دانشگاه اعم از(کارکنان رسمی، پیمانی، قراردادی و ....).

د: اعضای آزاد اعم از(پژوهشگران، دانشجویان دانشگاههای دیگر استان، افراد، ادارات و...)

2- اهداف کتابخانه:

الف: یکسان نمودن روش ارائه خدمات کتابخانه­ای و اطلاع رسانی

ب: فرآهم آوردن همکاری لازم بین کتابخانه­ های دانشگاه

ج: جلوگیری از اعمال سلیقه در ارائه خدمات کتابخانه­ ای

د: اجرای امانت بین کتابخانه­ای در کتابخانه­ های دانشگاه

ه: ارائه تسویه حساب متمرکز

3- مدارک لازم جهت عضویت:

الف: کارت دانشجویی(برای دانشجویان جدید ثبت نام از طریق اطلاعات ارائه شده از آموزش دانشگاه انجام می­پذیرد، فقط برای فعال کردن کارت می­بایست به کتابخانه مراجعه کنند).

ب: کارت شناسایی کارمندی جهت همکاران(جهت ثبت در سیستم کارت خوان)

ج: یک قطعه عکس 4*3  یا اسکن شده(برای کارکنان و افرادی که از خارج از دانشگاه عضو کتابخانه خواهند شد)

د: کارت ملی جهت عضویت افراد آزاد یا معرفی از سازمانها و ارگانهای مختلف و همکاران دانشگاه

ه: حق اشتراک برای اعضای آزاد و سایر موسسات ودانشگاهها به ازاء هر کاربر مبلغ 300/000 ریال برای مدت یکسال می­باشد.

و: هزینه اشتراک را به حساب عواید اختصاصی معاونت پژوهشی به شماره 0110212191001  بانک ملی واریز و فیش مربوطه به بخش امانت کتابخانه جهت ثبت نام ارائه گردد.

________________________________________________________________

ارومیه: کیلومتر11 جاده سرو- پردیس نازلو- دانشگاه ارومیه- حوزه معاونت پژوهش و فناوری   صندوق پستی: 165-57153

تلفن: 32779930-044                   نمابر:32779559-044           صفحه خانگی: WWW.urmia.ac.ir

1-

شرایط امانت:

الف: امانت کتاب صرفا با ارائه کارت دانشجویی، کارمندی و شناسایی ثبت شده در سیستم کتابخانه صورت می­گیرد.

ب:  مدت امانت کتاب با توجه به مقطع تحصیلی و شرایط در جدول ذیل ذکر شده است.

ج: تمدید و رزرو کتاب تا 2 باراز طریق سایت امکان پذیر می­باشد. و در صورت تمدید بیشتر(اگرمتقاضی نداشته باشد) باید به کتابخانه مورد نظر مراجعه شود.

د: کتابدار بخش امانت می­تواند در صورت نیاز مبرم به یک کتاب خاص آنرا از اعضاء فراخوانی کند.

ه: مدت امانت کتاب طبق زمان­های مختلف (فرجه­ها، تعطیلات نوروز وتابستان) تغییر خواهد کرد.

و: برای تمدید کتاب نیاز به آوردن کتاب نمی­باشد. و می­توان از طریق سایت کتابخانه به آدرس: cl.urmia.ac.ir  کتاب را تمدید یا رزرو کرد.

ز: کتاب رزرو شده تا 48 ساعت برای شخصی که رزرو کرده نگهداری می­شود و پس از آن در اختیار متقاضی دیگری گذاشته می­شود.

2-

تعداد کتب امانتی و مدت زمان امانت:

امانت گیرنده گان

تعداد کتب امانتی

مدت زمان امانت

اعضای هیات علمی

10جلد

60 روز

دانشجویان دکتری

7 جلد

دانشجویان کارشناسی ارشد

5 جلد

دانشجویان کارشناسی

4 جلد

دانشجویان طرح غدیر

کارکنان دانشگاه

اعضای آزاد

__________________________________________________________________

تلفن: 32770555-044                   نمابر:32779559-044           صفحه خانگی: WWW.urmia.ac.ir

الف: مسئول بخش امانت کتابخانه ملزم به نصب صندوق پیشنهادات در ورودی بخش امانت می­باشد.

ب: امانت منابع کتابخانه منوط به پرداخت جریمه تاخیر و مفقودی کتاب می­باشد.

ج: در صورت مفقودی کتاب می­بایست کتاب جدید با همان مشخصات و یا اینکه ویرایش جدید آن خریداری و جایگزین کتاب مفقودی گردد.

د: در صورت رعایت قوانین و مقررات کتابخانه مدت زمان امانت و تعداد کتب به صلاحدید مسئول بخش امانت  کتابخانه افزایش می­یابد.

3-

تاخیر و جرایم:

الف: در صورتی که کتاب در موعد مقرر بازگشت داده نشود و یا تمدید نشود به ازای هر روز دیر کرد مبلغ 1000 ریال جریمه در نظر گرفته می­شود.

ب: کتابهایی که زمان امانت آنها گذشته به هیچ عنوان تمدید نمی­شود.

ج: به ازای جریمه دیر کرد کتاب می­بایست طبق نظر مسئول بخش امانت، کتاب مورد نیاز کتابخانه خریداری شود. و یا اینکه مبلغ جریمه را به حساب درآمدهای اختصاصی دانشگاه واریز و فیش آن را به کتابخانه تحویل دهند.

د: چنانچه کتابی مفقود شود و یا آسیب ببیند امانت گیرنده موظف است اصل آن را تهیه و به کتابخانه تحویل دهد.

4-

منابعی که به امانت داده نمی شوند:

الف: کتابهای مرجع( فرهنگها، دایره المعارفها و دیکشنری­ها)

ب: پایان­نامه­ها

ج: نشریات ادواری، طرحهای پژوهشی

5- منابع قابل امانت و یا قابل دسترس از طریق سایت دانشگاه­:

الف: کتاب­های فارسی و انگلیسی

ب: پایگاههای اطلاعاتی مقالات فارسی (سیویلیکا، مگ ایران، جهاد دانشگاهی و مرکز منطقه­ ای­ اطلاع رسانی شیراز)

ج: پایگاه اطلاعاتی مقالات و کتب لاتین

د: کتابهای الکترونیکی لاتین